zondag 8 november 2009

Art Breaks

In de week van 19 tot 23 oktober was het Art Breaks in Muddum.

Art Breaks is een programma voor zakenmannen en -madammen die er eens tussenuit willen en een artistieke vakantie willen beleven. Ze verblijven dan een week in Praag en worden volledig volgestampt met kunst in alle vormen.

We hadden een groep van drie mensen - klein maar fijn. Volgens de organisator van het project is dit wel degelijk een abnormaal kleine groep, waarschijnlijk te wijten aan de crisis...

's Voormiddags kwamen ze dan naar Muddum en kregen ze workshops in vanalles: klei, modeltekenen, etsen, collage, schilderen en animatie. Dat laatste namen Petra en ik op ons. We mochten zelf kiezen hoe we de workshop wilden doen, maar het moest wel zeer professioneel lijken. Zonder schroom deed ik mij voor als een echte expert en praatte de oren van hun lijf over verschillende artiesten en technieken. Blijkbaar werkte het, want achteraf zeiden ze dat ze zeer veel geleerd hadden. Hoera voor de show!

Hier kan je het resultaat zien:



We werkten gewoon met een berg bloem op een zwart papier. Heel handig voor mensen die nog nooit iets met animatie gedaan hebben ervoor; zij speelden ermee als in de zandbak. Jammer is dat ze alledrie een apart verhaaltje wilden uitbeelden, zodat er niet echt een verhaal in het filmpje zit. Maar het belangrijkste is toch dat ze het plezant vonden, nietwaar!

2 opmerkingen:

  1. Uiteraard las ik dat Art Breaks een programma is voor zakkenmannen. Stel je voor, zakkenman op een trein naar Praag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha!
    hoewel die wel met iets creatievere ideeën voor de dag zou komen...

    BeantwoordenVerwijderen